Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Vizsgálat indult, miután rendőr erőszakoskodott egy biztonsági őrrel a Balaton Soundon

2017.07.24. 05:41

Mellkason vágta a Balaton Sound egyik biztonsági őrét egy somogyi rendőrkapitány – legalábbis ezt állítja az érintett őr, Szabó László, aki feljelentést is tett az ügyben. Az eset körülményeiről a Blikknek Szabó számolt be, a másik fél, a rendőrkapitány nem nyilatkozott. Szabó elmondása szerint július 8-án egy sötét színű autóban érkezett meg az említett főrendőr és három másik kollégája, akikről László nem tudhatta, hogy hivatalos személyek, mivel civil ruhát viseltek.

Szabó belépési engedélyt kért tőlük. „Amikor az engedélyt kértem, a hátsó ülésről kiordított egy férfi, trágár szavakkal utasítva: nyissam ki a kordont, ő a kapitány. Türelmét kértem, ám ő ezt nem várta meg, kiugrott az autóból, és letépte a kordont összekötő szalagot. Amikor felvettem ezt a földről, ő egy erős ütést mért a mellkasomra” – mondta Szabó a lapnak. A rendőr egyik társa eközben a szolgálati ruháját a nyakánál markolva ordította: „Ha nem fejezed be, kényszerítő intézkedés alá vonunk és előállítunk”. Az állítása szerint megütött férfit egyébként keddre idézték be a Katonai Főügyészségre, miután vizsgálat indult az ügyben.

A Zamárdiban történtek kivizsgálása miatt eljárás van folyamatban. Mindezek okán a szóban forgó eset körülményei csak és kizárólag ezen eljárás lezárását követően válhatnak bizonyossá – közölte a lappal a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették azt is, hogy a fesztivál biztosítási parancsnoka a rendőrkapitányság vezetője volt. Valamennyi vezető rendőr nemcsak jogosult volt, de szolgálati kötelezettségébe tartozott, hogy megjelenjen a biztosítási feladatok helyszínein. A rendőrök állítólag mindig viselték a belépéshez szükséges igazoló kártyát. A rendőrség szerint többek között ezért is érthetetlen és indokolatlan az, hogy a biztonsági szolgálat tagja próbálta feltartóztatni a rendőröket. Ez egyébként állítólag a következő nap megismétlődött.

A Blikk megkérdezte azt, hogy valóban megütötte-e a kapitány a férfit, erre azonban válaszában nem tért ki a rendőrség kétszeri megkérdezésünk után sem.