Sérült felsővezeték okoz fennakadást a vonatforgalomban

2017.07.25. 18:43

A felsővezeték hibája okoz fennakadást a miskolci és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon: Kőbánya-felső állomáson megsérült a felsővezeték, ezért Rákos és Kőbánya felső között a vágányokat le kellett zárni, írta kedden az MTI a Mávinform közlése szerint. Késő estig is eltarthat a hiba elhárítása.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza és a miskolci vonalon utazóknak 20-40, néhány járat esetében 50-100 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A Budapest-Keleti-Gödöllő, Gödöllő és Budapest, illetve a Budapest-Keleti-Sülysáp és vissza útvonalon közlekedő helyi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből.

Helyettük a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő békéscsabai vonatok kerülő útvonalon Budapest-Keleti-Ferencváros-Kőbánya-Kispest-Cegléd-Szolnok érintésével, hosszabb menetidővel közlekednek. A gödöllői, hatvani, sülysápi és szolnoki elővárosi vonatok ideiglenesen csak Rákos állomásig közlekednek, és onnan fordulnak vissza.

Az előre megváltott bérleteket és utazási igazolványokat Budapest-Keleti és Rákos állomások között a 161,161A,168E,169E autóbuszokon, valamint Budapest-Keleti és Őrs vezér tér között az M2 metrón és a HÉV járatán Gödöllő állomásig elfogadják.