Natália
1 °C
7 °C

Sérült felsővezeték okoz fennakadást a vonatforgalomban

2017.07.25. 18:43

A felsővezeték hibája okoz fennakadást a miskolci és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon: Kőbánya-felső állomáson megsérült a felsővezeték, ezért Rákos és Kőbánya felső között a vágányokat le kellett zárni, írta kedden az MTI a Mávinform közlése szerint. Késő estig is eltarthat a hiba elhárítása.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza és a miskolci vonalon utazóknak 20-40, néhány járat esetében 50-100 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A Budapest-Keleti-Gödöllő, Gödöllő és Budapest, illetve a Budapest-Keleti-Sülysáp és vissza útvonalon közlekedő helyi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből.

Helyettük a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő békéscsabai vonatok kerülő útvonalon Budapest-Keleti-Ferencváros-Kőbánya-Kispest-Cegléd-Szolnok érintésével, hosszabb menetidővel közlekednek. A gödöllői, hatvani, sülysápi és szolnoki elővárosi vonatok ideiglenesen csak Rákos állomásig közlekednek, és onnan fordulnak vissza.

Az előre megváltott bérleteket és utazási igazolványokat Budapest-Keleti és Rákos állomások között a 161,161A,168E,169E autóbuszokon, valamint Budapest-Keleti és Őrs vezér tér között az M2 metrón és a HÉV járatán Gödöllő állomásig elfogadják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?