Összeveszett szerelmével, szándékosan nekiment a szembejövő autónak

2017.07.26. 12:14 Módosítva: 2017.07.26. 12:41

Fékezés nélkül, szánt szándékkal ütközött frontálisan egy másik autóval Szolnok külterületén július 19-én, este egy férfi, a balesetben mindkét autós meghalt – írja a Zsaru Magazin. 

A rákóczifalvai, 40 éves T. Krisztián Szolnok felé haladt kocsijával gyér forgalomban a kétszer kétsávos úton, amikor egyszer csak fékezés nélkül áttért a menetirányával ellenkező oldalra, ahol frontálisan belecsapódott egy mikrobuszba. Az ütközés ereje akkora volt, hogy se T., se az 59 éves, vétlen törökszentmiklósi sofőr nem élte túl a balesetet. 

A rendőrség tanúkat keresett, amikor egy törökszentmiklósi nő állt meg a helyszínen, aki felismerte párja összetört személyautóját. A helyszínelők megtudták tőle, mi lehetett az ütközés oka. 

Összeroncsolódott járművek a 4-es főúton Szolnok közelében 2017. július 19-én este
Összeroncsolódott járművek a 4-es főúton Szolnok közelében 2017. július 19-én este
Fotó: Mészáros János

A nő elmondta, hogy a háromgyerekes T. Krisztián válása után ismerkedett meg vele, szerették egymást, de gyakran vitáztak. Aznap reggel is összevesztek, szakítottak, a nő szerint erre volt példa máskor is, de mindig meg tudták végül beszélni a problémájukat. A férfinak nem volt se alkohol-, se drogproblémája, és nem tett korábban öngyilkossági szándékra utaló kijelentéseket. 

Aznap azonban olyan üzeneteket írt a nőnek (ezeket a nő megmutatta a rendőrségnek is), hogy nagy sebességgel bele fog rohanni egy kamionba, és hatalmas lesz élete utolsó csattanása. De mivel a korábbi viták mind béküléssel zárultak, a nő nem gondolta, hogy tényleg ilyet tesz majd. 

A rendőrség ezek fényében így rekonstruálta a történteket: „az öngyilkossági gondolatokkal küszködő férfi este 19:58-ig, a 103-as kilométerig tudta kontrollálni érzéseit, cselekedeteit. Ott döntött, vége, rászánja magát a meggondolatlan lépésre. Nem jött szembe kamion, csak egy kisbusz, azt választotta. A vétlen sofőrnek esélye sem volt fékezésre, vagy védekező-kikerülő manőverre" – mondta el Szabó Zita, alezredes.

Az ügyészséggel egyeztetve a balesetet emberöléssé minősítették át. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport