Árokba borult tartálykocsit mentenek Tuzsérnál

2017.07.27. 10:57

Teljes vasúti és közúti lezárás mellett megkezdték a Tuzsér és Komoró között hétfőn árokba borult tartálykocsi műszaki mentését, írja az MTI. A hétfői balesetben a jármű sofőrje meghalt, a mérések nem mutattak ki káros anyagot a levegőben és a tartály sem sérült meg.

A katasztrófavédelem csütörtöki tájékoztatása szerint a kamion tartályában lévő veszélyes anyagot átfejtik és elszállítják a szakemberek, ezért várhatóan több órára lezárják a balesethez közeli 4-es főutat és a 100-as számú Budapest-Záhony vasútvonal érintett szakaszát.

A művelet legalább három órát vesz majd igénybe - írták. A baleset helyszínétől számított 740 méteres sugarú kört biztonsági zónaként jelölték ki, ahová tilos belépni. A beavatkozás idejére az E-ON és TIGÁZ Zrt. szakemberei kizárják a közműveket; a területet az ott élő lakóknak, valamint az ott található üzemek dolgozóinak el kell hagyniuk, számukra a tuzséri művelődési házban befogadóhelyet alakítottak ki.

A lezárás ideje alatt csütörtök kora délutánig Fényeslitke és Záhony között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A rendőrség tájékoztatása szerint a 4-es főúton a Záhony felől érkezőket a rendőrök a 4112-es útra Mándok irányába terelik el, míg a Kisvárda felől Záhony irányába tartók Kisvárda-Tornyospálca- Jéke-Mezőladány településeken keresztül a 4115-ös úton tudnak eljutni Záhonyba.  • Tippek
  • Biztosítás