Judit
3 °C
7 °C

Beszólt Szijjártónak az osztrák frakcióvezető

2017.07.27. 21:33

Visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek az osztrák kancellárt bíráló kijelentéseit csütörtökön az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) parlamenti frakcióvezetője.

Andreas Schieder azt nyilatkozta, hogy Magyarországon a demokrácia és az emberi jogok leépítése zajlik, és ez a szomszédos országokkal szembeni, egyre durvább vádaskodásokhoz vezet.

Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján Christian Kern osztrák kancellárnak a német Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjújára reagálva kijelentette: Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandók illegális bevándorlókat befogadni, ennek a hadviselésnek két eszköze van: a jogi és a pénzügyi fenyegetőzés. A miniszter szerint létezik egy "Soros-terv" arról, miként kell fenyegetéssel rávenni országokat arra, hogy migránsokat fogadjanak be. Az osztrák kancellár nyilatkozatával beállt azon balliberális politikusok közé, akik ezt támogatják, és kinyilvánította, hogy el akarja venni a szerződések alapján járó uniós forrásokat - tette hozzá.

A külügyminiszter kijelentette, az Osztrák-Magyar Monarchia már nem létezik, nem dönthetnek a magyarok sorsáról, és arra kérte az osztrák kancellárt, hogy "ne ácsingózzon a magyaroknak járó uniós pénzekre". Christian Kern azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását.

Az APA-nak nyilatkozva Schieder Szijjártó kijelentéseit színvonaltalannak nevezte. Szerinte a külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozata csupán egyik jele annak, hogy mennyire elrugaszkodott a valóságtól a magyar politika.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?