Brutálisan bánhattak egy 87 éves nővel egy magyar idősek otthonában

2017.08.01. 09:32

Július 20-án íratta be Gizella a demenciában szenvedő édesanyját egy idősek otthonába, majd egy hét múlva el is hozta, miután az asszony testét kék-zöld foltok borították, kiszáradt és eltört a csuklója, írta a nő a Facebook oldalára. A Bors megkérdezte az érintett otthon felettes szervét: az intézet vezetője mindössze annyit mondott, hogy belső vizsgálatot indítottak.

Az otthonban megkértek, hogy az ő érdekében ne látogassam gyakran, délelőttönként telefonon érdeklődtem a hogyléte felől. Két nap elteltével azt mondták, hogy beleesett egy bokorba

– idézi a nőt a Bors.

Az idős nő testét borító lila foltok
Az idős nő testét borító lila foltok
Fotó: Gizella

A nő egy darabig elvolt ezzel a magyarázattal, majd egy hét után csak azért is meglátogatta, ahol szörnyű látvány fogadta. Láthatóan nagyon szomjas volt, az érkezésükkor vitt ivólevek érintetlenek voltak, az arcát, a lábát, a kezét lila foltok borították, alig volt magánál, erős nyugtatók hatása alatt állhatott.

Gizella azonnal hazavitte magával az édesanyját, aki egy napig csak aludt, majd orvoshoz vitte. Kiderült, hogy a nő csuklója eltört, a sérülés több napos lehetett.

A gondos, szakszerű ellátás? Havi 95 ezer forintért?

A nő jelenleg a jogi képviselőivel egyeztet arról, hogy érdemes-e rendőrségi feljelentést tenni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport