Judit
2 °C
7 °C

Hőségriadó lesz péntekig

2017.08.01. 06:23

Eggyel kevesebb felhő lesz az égen, mint amennyi Nap, ez alapvetően meghatározza a következő napok időjárását, amelyet ezúttal tényleg nevezhetünk kánikulának. Kedden 34-38 fok lesz, a következő napokban még melegebb is lehet. Éjszaka is 24-29 fok várható. 

A déli, délkeleti szél néhol megélénkül, a Kisalföldön egy-egy erős lökés is előfordulhat – próbál vigaszt nyújtani a Met.hu előrejelzése, amelyet az agyonnapocskázott ország térképével ránt vissza a kínzó valóságba. 

A legnagyobb forróság Csongrád és Békés megyében várható, itt a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben. Emellett csaknem az egész országban másodfokú figyelmeztetés él, egyedül Nógrádban tűnt elegendőnek a legenyhébb, elsőfokú figyelmeztetés.

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el – közölte az MTI.

Rekord is lehet?

Éppen száz éves az augusztus 1-jére mért hőségrekord. Az inkább más okokból nyomot hagyó évben 39,3 fokot mértek Túrkevén. Az előrejelzés szerint ezt nem dönti meg a keddi csúcs, de nem kizárt. Kizárt viszont a tízéves zabari rekord felülírása: akkor Zabaron mindössze 4,2 fok volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?