Blikk: Többször is kipróbálta házi bombáját S. Ábel

2017.08.02. 06:46

Egyelőre rejtély, hogy pontosan mire készülhetett S. Ábel, mielőtt rajtaütöttek volna a Terrorelhárítási Központ emberei - írja a Blikk. A lap szerint erre talán csak titokzatos barátja tudja a választ, akivel állítólag arról beszéltek, hogy prostituáltak kirablásából kellene pénzt szerezniük. Kérdés, hogy az ismerős vajon tudott-e arról, hogy S. Ábel robbantásra alkalmas anyagokat szerzett be, sőt egy muzeális fegyvert is vásárolt.

A Blikk információja szerint az általa készített robbanóanyagot nemcsak a lakásában, hanem egy Budapest közeli erdőben is többször kipróbálta.

A lap úgy tudja, hogy otthonában jelentős mennyiségű sósavat is tárolt. A Blikknek egy tűzszerész szakértő azt mondta: a sósavat arra szokták használni, hogy szétlocsolják a helyszínen, így amikor a robbantás megtörténik, a maró anyag ­miatt a darabok szétszóródnak.

S. Ábelt péntek délután kapták el az utcán a rendőrök, a XI. kerületi lakása előtt. Először csak rablás előkészületével gyanúsították meg a férfit, később azonban robbanóanyaggal való visszaéléssel is.

Előzetes letartóztatásáról hétfőn döntött a bíróság.