Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rezesová jövőre szabadulhat

2017.08.03. 09:02 Módosítva: 2017-08-03 09:17:38

A 39 éves szlovák milliomosnő, Eva Rezesová utolsó születésnapját töltheti rácsok mögött - írja a Blikk, aminek információi szerint Rezesová nagyon jól kijön cellatársaival, kifejezetten kedvelik, öt év alatt pedig senkivel nem került összetűzésbe. Ha továbbra is jól viselkedik Eva Rezesová, jövőre akár ki is szabadulhat. 2018-ban ugyanis letelik büntetésének kétharmada, így feltételesen szabadlábra helyezhetik.

Családja egyetlen pillanatra sem fordult el a nőtől, édesanyja és lányai is rendszeresen látogatják a magyar börtönben raboskodó nőt. 

Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autó­pályán az X5-ös BMW-jével ittasan, 165 kilométer/órás sebességgel hátulról belerohant egy Fiat Puntóba. A kisautó utasai közül senki nem élte túl a balesetet, négy ártatlan ember halt meg a kocsiban. Tettéért jogerősen kilencévnyi börtönbüntetést kapott.

Az ítéletet kihirdető bíró szerint egyértelmű volt, hogy a Fiat szabályosan közlekedett az autópályán. Ezt azért is kellett tisztázni, mert korábban Rezesová azzal próbált védekezni, hogy elkerülhetetlen volt az ütközés, mert a Fiat behajtott elé a belső sávba. Ezzel szemben a szakértők megállapították, hogy a baleset igenis elkerülhető lett volna, ha a vádlott nem ittas és időben tud reagálni, megállni.