Hőségriadót vezetett be az E.ON

2017.08.04. 14:16

A rendkívüli hőség ideje alatt az E.ON felülvizsgál minden tervezett üzemszünetet, és csak az elkerülhetetlenül szükséges beavatkozásokat végzik el - közölte a társaság. 

Annak érdekében teszik ezt, hogy a tartós hőségben a hűtéshez szükséges villamos-energia rendelkezésre álljon a lakosság számára. Ahol lehetséges lerövidítik, vagy átütemezik a feladatokat.

A tervezett üzemszünettel járó hálózatfejlesztési munkálatokat 30 nappal azok tervezett időpontja előtt kezdik előkészíteni a szakemberek – ilyenkor a várható időjárásra vonatkozó információ még nem áll rendelkezésre. A rendkívüli hőségre való tekintettel az E.ON minden olyan tervezett beavatkozást áttekint, és dönt annak esetleges átütemezéséről vagy rövidítéséről, ami áramszünettel járna. A héten már számos beavatkozást halasztottak el, ütemeztek át és ezt az intézkedést a hőségriadó ideje alatt továbbra is fenntartják. Ahol lehetséges a legszükségesebb beavatkozásokra rövidítik, vagy későbbi időpontra halasztják a munkálatokat.

Azokban az esetekben, ahol a szolgáltatásbiztonságot közvetlenül veszélyeztető helyzet áll-e fenn, a szükséges beavatkozást elvégzik a szakemberek - közölték.

Az új időpontról az érintett ügyfelek szórólap útján, a vonatkozó szabályozásnak megfelelően 15 nappal a munkálatok megkezdése előtt tájékoztatást kapnak majd.