Juhász Péter-interjúval mutatnak fityiszt a bekebelezett vidéki lapok

2017.08.04. 08:28

A korábban többek között 12 megyei lapot is felvásárló osztrák üzletember, Heinrich Pecina a napokban újabb három megyei napilapra csapott le, ami gyakorlatilag megnyitotta az utat a Fidesz-közeli milliárdos, Mészáros Lőrinc előtt. Pecina tavaly ugyanis neki adta el a lapokat, de abban a csomagban a borsodi, a szabolcsi és a hajdú-bihari napilap (Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-bihari Napló) még nem szerepelt.

Most viszont Pecina cége, a Media Development Management (MDM) Kft. a Mészáros Lőrinc-féle Magyar Takarékszövetkezeti Bank és az MKB biztosított hiteléből jutott hozzá a három megyei laphoz, írta a Magyar Nemzet.

Ha van, aki nem emlékszik, Mészáros aztán az egyik első lépésként az új médiaportfóliójából megszüntette a Népszabadságot, majd karácsony előtt az összes lapja egy méretes Orbán Viktor-interjúval jelent meg, szinte jelezve ezzel az új irányt.

Az akkori interjú amúgy nem kis vihart kavart, ugyanis a Fejér Megyei Hírlapban valaki a szövegbe belenyúlva némileg módosított az interjún.

Most viszont nem egy Orbán-interjú, hanem egy ellenzéki interjú került elő, miután Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint a most eladott három megyei lap "vagány szerkesztői" egy vele készült interjúval "köszöntek be" az új tulajdonosnak. 

Nagy respect a szerkesztőknek a bátor kiállásért!

- írta a Facebookján.