Kedves Viktor, come back! Üdvözlettel, the Police

2017.08.04. 10:30

Látványos, figyelemfelkeltő, humorosnak szánt, egyben kicsit bizarr kampányba kezdett az EUROPOL uniós rendőri ügynökség. Minden ország kiválasztott egy embert, akit köröz, és képeslapot írt neki, amelyben kvázi megkérik, hogy jöjjön haza. Itt lehet megnézni a "képeslapfalat".

A magyar Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ebben az EUROPOL-kampányban Kosztadinovszki Viktort körözi kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt - azzal a szöveggel, hogy

Tudjuk, hogy szereted a fűszeres dolgokat, úgyhogy készültünk neked egy különlegesen fűszerezett gulyással.

A svédek egyébként az Ikeával, a horvátok és a spanyolok tengerparttal, a finnek a Mikulással viccelődnek a képeslapjukon.

viktor
Fotó: Index

Kosztadinovszki Viktor ezzel Európa legkeresettebb bűnözői között van egy másik magyarral, a kínaiaktól 1,2 millió eurót fegyverrel elrabló Plank Zoltánnal és a kábítószercsempész Bánáti Attilával. Kosztadinovszki magyar nyelvű körözése itt olvasható. Jelentős értékre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt keresik a 15 év jogerős szabadságvesztésre ítélt férfit, aki társaival internetes webáruházukon keresztül árult különböző drogokat és pszichoaktív anyagokat.

Az illegális szereket egy szlovákiai telephelyen készítették, majd csomagküldő szolgáltatás segítségével juttatták el a vevőiknek. A bűnözői csoportot a KR NNI munkatársai 2012-ben felszámolták.

A magyar állampolgárságú férfi a bírósági tárgyalásig házi őrizetben volt, ahonnan azonban 2014 novemberében megszökött, ezért a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A 38 éves Kosztadinovszki rendkívül magas szintű informatikai ismeretekkel bír, valamint jól beszél angolul, nem kizárt, hogy külföldön bujkál.