Mire gondolnak azok, akik úszástudás nélkül a mély vízre mennek?

2017.08.06. 14:21

Senki sem érti, miért ugrott a vízibicikliről szombaton a Balatonba az a 18 éves fiú, aki nem tudott úszni.

Beszámoltunk arról mi is, hogy szombaton belefulladt a tóba egy fiú a balatonmáriafürdői strandon. A fiú parttól körülbelül 400 méterre ugrott a vízbe egy vízibicikliről. Rajta kívül még családtagjai tartózkodtak a biciklin. A vízibicikli utasai közül senki, így a fiatal fiú sem tudott úszni, így amikor elmerült, senki nem tudott a segítségére sietni.

A HírTv-nek egy szemtanú azt mondta, pár perc alatt megtörtént a dolog. "Kapálózott a 18 éves fiatalember, legalábbis úgy hallottuk ott, a környéken, és akkor próbálták a vízben tartózkodók a segítségére menni, de sajnos már nem értek oda. Utána három és fél órán keresztül keresték a mentők, akik Keszthely, illetve Fonyód felől érkeztek" – mesélte egy férfi.

Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője azt mondta a HírTV-nek, hogy értetlenül áll a baleset előtt.

Nem lehet érteni, hogy mire gondolnak azok, akik úszástudás nélkül a mély vízre mennek.

Nem tudom, lehet, hogy úgy gondolják, hogy ha derékig érő vízben szálltak a vízibiciklire, akkor a víz mindenhol derékig fog érni és nyugodtan be lehet ugrálni, mert úgysem fognak elmerülni" - mondta.

Tar felhívta a figyelmet, hogy akár északi part, akár déli part, tele van veszélyekkel, és tele van veszélyes árkokkal, "ahol egy másodperc alatt elsüllyedhet bárki, hogy utána már csak mi fogjuk őt megtalálni és felhozni.

Ez a fiú volt az idén a tizenötödik áldozat, aki belefulladt a Balatonba.