Elkapták a londoni utas holmiját összevérező reptéri munkást

2017.08.06. 20:39 Módosítva: 2017.08.06. 21:59

Pénteken írta meg a 444.hu a történetet, hogy augusztus 3-án egy magyar nő, Klaudia Budapestről Londonba utazott repülővel, londoni lakóhelyén pedig a poggyászként feladott bőröndjét ellenőrizve észrevette, hogy hiányzik róla a lakat. Sőt, a nő azt vette észre, hogy bőröndje tartalmát valaki átkutatta, és bár az értékei közül semmi nem tűnt el, minden holmija véres volt.

A hölgy feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte. Mivel a történtek alapján bűncselekményt sejtettek, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen - közölte vasárnap este a Police.hu. 

A nyomozók előbb közösségi oldalon, majd telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, akit meghallgattak. A nő elmondása alapján beazonosították az érintett repülőjáratot és adatot gyűjtöttek az aznapi rakodómunkások között. A rendőrök megállapították, hogy a londoni járatra négy férfi végezte a poggyászok felpakolását, egyikük keze pedig sérült volt, és vérzett is.

2017. augusztus 6-án lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves Sz. Jánost, aki szabadlábon védekezik.

Az esetről korábban Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője azt nyilatkozta, hogy légügyi pályafutása alatt ilyen különös esetről még nem hallott.

A 444-nél a cikk megjelenése után jelentkezett egy másik utas is, aki ugyanígy járt, összevérezték a holmiját.