A viharban a kórházra is rádőlt egy fa

2017.08.07. 07:22 Módosítva: 2017.08.07. 11:25

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség, közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A legsúlyosabban Orosházát érintette a vihar. Ott huszonöt házban keletkezett kár. A városban még reggel is folytak a helyreállítási munkálatok. A kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Amíg a károkat megszüntetik, addig a szakrendelő Könd utca felőli bejáratát ideiglenesen lezárták. Az udvaron az üvegtetejű folyosó is megsérült, ezért azt is lezárták, ezzel együtt a szakrendelő és a kórház közötti bejárót sem lehet használni.

Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője azt közölte: Orosházán a tűzoltók még dolgoznak azon, hogy eltüntessék az utakra, járdákra, háztetőkre dőlt fákat. Még körülbelül hatvan helyszínen kell dolgozniuk.  A 47-es főút orosházi szakasza ismét járható, és vasárnap késő este helyreállt az Orosháza-Szeged vonalon a vasúti közlekedés is. Orosházán reggel még 40, Békéscsabán 233 helyen nem volt áramszolgáltatás.

A vasárnapi viharban az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét. A tűzoltókat legtöbbször kidőlt fák miatt riasztották.

Békés megyében hétfő reggel még 2600 helyen szünetelt az áramszolgáltatás, miután több helyen fák dőltek a villanyvezetékre. Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött. 

Bács-Kiskun megyében nyolc település maradt áram nélkül hosszabb-rövidebb időre, írja a HavariaPress. Összesen 2525 helyen okozott áramkimaradást a vasárnap este lecsapott vihar, ami Lajosmizse, Páhi, Kaskantyú, Kecel, Kiskunmajsa, Zsana, Sükösd és Madaras településeket érintette. Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán és a szolgáltatás helyreállításán. Hétfőn délelőtt még 1420 fogyasztási helyen szünetel az ellátás.