Egy másik elnökségi tag is lemondott a Momentumnál

2017.08.07. 09:34 Módosítva: 2017.08.07. 09:36

Pottyondi Edina után lemondott a Momentum másik elnökségi tagja, Kádár Barnabás  is, írja a 24.hu. Kádár Barnabás, a Nolimpia-kampány koordinátora volt. Másfél éve tagként kezdte a munkáját, majd igazgató lett.

Kádár a párt mostani küldöttgyűlésén jelentette be lemondását. Lépését azzal indokolta, hogy voltak működési és belső vitái a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak döntésében. Kádár szerint ez természetes egy ilyen szervezetnél, ami egy baráti társaságból alakult fél év alatt országos mozgalommá. Kádár a párt tagja marad, továbbra is segíti az adatelemzői munkát és a külföldi pártokkal tartja a kapcsolatot. 

Fekete-Győr András pártelnök megköszönte Kádár eddigi munkáját, amivel hozzájárult ahhoz, hogy napról napra erősödjön a Momentum.

A múlt héten Pottyondi Edina elnökség tag mondott le személyes okokra hivatkozva. Őt idén márciusban választottak a vezetőségbe. A párt országjárásának szervezőjeként továbbra is részt vesz a munkában.  

A kormányközeli Nézőpont Intézet felmérése szerint a Momentum bejutna a parlamentbe, miután a  biztos pártválasztók között eléri az 5 százalékot a támogatottsága. A Republikon Intézet július végi felmérése szerint ugyanakkor a pártválasztók körében csak 3 százalék a Momentum támogatottsága, a  teljes népességben 2 százalék.