A Fidesz 2010-es hirdetései miatt tenne feljelentést Simicska cége

2017.08.08. 16:20 Módosítva: 2017.08.08. 17:00

Büntetőfeljelentés megtételét tervezi a HírTv Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es választási kampányban való közreműködése miatt, miután a jelenlegi menedzsment által végzett belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit – írja a 24.hu.

A HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. 2010-ben kizárólagos ügynökségként szerződött a Fidesz kampányának lebonyolítására.

– mondta el a lapnak Puskár Anett, a Mahir tanácsadója. Kifejtette, a HírTV jelenlegi menedzsmentje a korábbi sajtóhírek miatt vizsgálta át a 2010-es dokumentumokat, melyekben komoly szabálytalanságokat és rendellenességeket észleltek. A tanácsadó szerint ezek az akkori menedzsment felelősségét is felvetik.

DBELO20100119001
Fotó: Beliczay László / MTI

Az egyik probléma például az, hogy a HírTV Zrt. ügynökségként például a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de egyelőre úgy tűnik, hogy a 2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek. A Mahir már akkor is Simicska reklámcége volt, a HírTV Hirdetésszervező Zrt. azonban csak 2015-ben került teljes egészében a milliárdoshoz.

Simicska a 24.hu megkeresésére ezzel kapcsolatban azt mondta, ekkor még csupán opciós joggal rendelkező kisebbségi tulajdonos volt, a tulajdonjog közte és az azóta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks-öt igazgató Liszkay Gábor között oszlott meg. 

A társaság ügyeit a tényleges tulajdonos intézte, ezért minden esetleges szabálytalanságért vagy törvénytelenségért a cég tényleges irányítói felelnek. 

– tette hozzá a milliárdos, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az, hogy valaki opciós joggal rendelkezik, nem jelenti azt, hogy ténylegesen irányítja a céget.