A rendőrök kerékpárt adtak a polgárőröknek

2017.08.09. 13:19

Az országos rendőrfőkapitány szerint felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása. Papp Károly erről azon a szerdai budapesti ünnepségen beszélt, amelyen a rendőrség 210 kerékpárt adományozott az Országos Polgárőr Szövetségnek, írta az MTI.

Papp hangsúlyozta: már 1200 kerékpárja és csaknem 150 segédmotoros kerékpárja van a polgárőrségnek, de a programot folytatják, és már kiírták azt a közbeszerzést, amelynek segítségével az év végéig további 155 kerékpárral és 40 segédmotoros kerékpárral támogatják a szervezetet. (Ez összesen 205, az MTI beszámolójából nem egyértelmű, hogy mi vasn a maradék 5 biciklivel.)

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével adományozott kerékpárok közül valamennyi megyébe kerülnek majd biciklik, ezek az országos rendőrfőkapitány közlése szerint hozzájárulnak a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztéséhez.

Papp Károly az ünnepségen köszönetet mondott a polgárőröknek azért is, hogy közülük több százan hozzájárultak a vizes világbajnokság, a Forma-1-es Magyar Nagydíj, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) biztonságos megrendezéséhez.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta, az átadott kerékpárok is azt bizonyítják, hogy a rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget. Reményét fejezte ki, hogy az adománnyal hozzá tudnak járulni a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növeléséhez.