Terrorveszélyre hivatkozva kitiltották az autókat Balatonboglár utcáiról

2017.08.09. 07:28

"A BB Boglári Szüreti Fesztivál rendezvény forgalmi rendjét a Rendőrség közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból a korábbiakban megszokottakhoz képest megváltoztatta" - áll Balatonboglár honlapján a figyelmeztetés.

A Balatontipp.hu szúrta ki, hogy a 26 hektáros területet lefedő húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók hajthatnak be, de ők is csak az ingatlanjukon tárolhatják kocsijaikat.

A felhívás szerint jövő szerdától a rá következő hétfőig (augusztus 16. és 21. között) az ott lakók csak akkor hajthatnak be, ha igazolják magukat és bemutatják a lakcímkártyájukat. Emellett szükséges a behajtási engedélyhez igazolni, hogy tényleg be tudnak állni a házuk mellé. A közterületeken parkoló kocsikat ugyanis a rendőrség elszállítja.

A forgalmi változás tehát a rendezvény miatt és ideje alatt lesz, a város honlapján mégis az áll, hogy a közbiztonság és a terror elleni védelem miatt van szükség az intézkedésekre.

FRISSÍTÉS!

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere a hirbalaton.hu-nak a helyzetről azt mondta: "idén szigorítják a 41. Boglári Szüreti Fesztivál forgalmi rendjét közlekedésbiztonsági okokból, valamint az Európát, sőt az egész világot érintő nagyobb terrorfenyegetettségre tekintettel, de szó sincs arról, hogy Balatonbogláron bármilyen konkrét fenyegetettség lenne, sőt az üdülőrégió kiemelkedően biztonságosnak számít, és ez ma már olyan turisztikai érték, amit garantálni kell."

"Semmiféle fenyegetés nem érkezett a balatonboglári rendezvénnyel kapcsolatban,

csupán alkalmazzák az általános terrorfenyegetettség növekedése miatt Európában ma már minden rendezvényen elvárható fokozott biztonsági intézkedéseket

– közölte Mészáros Miklós.