Politikai szóváltás lett az igazoltatás közben meghalt férfi ügyéből

2017.08.09. 17:44

Rendkívüli ülést tartott az újpesti önkormányzat, egyetlen napirendi pont volt, a kerületi rendőrkapitány ügye. Buchwald Milán egy éve van hivatalában megbízott kapitányként, ilyenkor a közgyűlésnek véleményeznie kell munkáját és hivatalosan is ki kell neveznie rendőrkapitánynak.

Ez megtörtént, Buchwald Milánt megerősítették pozíciójában.

A képviselők közül a szocialista Belán Beátrix, és az LMP-s Perneczky László is megemlítették a múlt héten történt halálesetet Újpesten, amelyben rendőri igazoltatás közben hunyt el egy férfi. A két képviselő jelezte, hogy szerintük rossz megvilágításba helyezi Buchwald kinevezését, hogy így "a baleset árnyékában, nagy sietséggel" intézik azt.

Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere, kissé felháborodva reagált arra, hogy az MSZP-s és az LMP-s képviselő párhuzamot keresett a két eset között.

Sajnálom, hogy felelős újpesti képviselők kizárólag a sajtóból kívánnak tájékozódni. A két esetnek nyilvánvalóan semmi köze egymáshoz,

mondta a polgármester a képviselők kérdéseire. Buchwald Milán azt mondta, hogy

most már nyilvános, hogy a vizsgálatok alapján Á. István szívinfarktusban halt meg,

de reméli, hogy minél előbb kiderül, hogy ki felelős ezért az esetért, ha egyáltalán felel érte valaki. Bővebb tájékoztatást nem adott a kapitány, mivel folyamatban lévő ügyről van szó.