Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

17,7 milliárd forintból lesz Kaposváron közlekedési központ

2017.08.10. 12:57

Döntött a kormány a kaposvári közösségi közlekedési központ kialakításának támogatásáról – jelentette be a város polgármestere csütörtökön. A Fidesz-KDNP-s Szita Károly sajtótájékoztatón elmondta: a tavasszal kezdődő, 2019 végére befejeződő 17,7 milliárd forintos projekt olyan építkezéseket foglal magába, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés és szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület – írja az MTI.

Patak Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője közölte, hogy egy régi felüljáró helyett gyalogos- és kerékpáros-forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat építenek, több körforgalmat, számos parkolóhelyet alakítanak ki. Egy helyre kerül a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, és közös peronja lesz a vasútállomással a könnyebb átszállás érdekében.

A közlekedési központ kialakítása a második legnagyobb beruházás lesz Kaposvár 2020-ig tartó, 171 milliárd forintos fejlesztési programjában, ennél többet csak a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építésére költenek.