11 ezer háztartásban még mindig nincs áram a Nyugat-Dunántúlon

2017.08.11. 19:24

Nyolcvanöt településen tízezer-kilencszáz háztartásban továbbra sincs áram a csütörtök esti vihar miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, a javítás várhatóan kilencezer háztartásban szombatra húzódik - tájékoztatta az E.ON szóvivője péntek kora este az MTI-t. Vas megyében 7879, Zalában 1879, Győr-Moson-Sopronban pedig 1116 fogyasztónál nincs áram, árulta el.

A legnagyobb számban Vas megyében Bajánsenyén, Felsőszölnökön és Rábagyarmaton, Zala megyében Zalabaksában, Csesztregen és Kerkafalván, míg Győr-Moson-Sopronban Lébényben, Sopronban és Röjtökmuzsajon nincs áram. 

A szolgáltató a hiba elhárításának meggyorsítása miatt az ország más régióiból átcsoportosított szakemberekkel és külső partnerek bevonásával javítja az áramhálózatot ért sérüléseket. A munkájukat a katasztrófavédelem is segíti a kidőlt fák eltávolításával, illetve a kidöntött oszlopok visszaállításával, de nehezíti a dolgukat, hogy egyes hálózatszakaszon gyakran három-négy különböző ponton is elszakították vagy megrongálták a villamos hálózatot a kidőlt fák. 

Csütörtök este volt, amikor a régióban 120 ezer fogyasztónál szünetelt az áram.