Hiába kért kölcsön az idős érdi pártól, ezért kalapáccsal agyonverte őket

2017.08.11. 09:31

A Pest Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki egy idős házaspárt ölt meg Érden. A 80-as éveit taposó pedagógus házaspár az ügyészség szerint„ zárkózottan, nagy beosztással éltek érdi családi házukban. A háztartást önállóan vezették és a ház környékét rendben tartották.” 

A nő ismerte őket, a lkalmanként segített nekik azzal, hogy a bácsit gépkocsival szállította.   Mivel a nő és családja egyre rosszabb anyagi körülmények között élt, pénzt szeretet volna tőlük kapni. A nőnek arra sem volt pénze, írja az ügyészség, hogy a kocsijukba tankoljon.

A vádlott 2015 októberében apró szívességet tett a házaspárnak, ekkor elmondta, hogy a családja nehéz anyagi helyzetbe került és szüksége lenne támogatásra. Az ügyészség szerint azonban több telefonhívás után azonban világossá vált számára, hogy az idős emberek nem fognak neki pénzt adni.

„2015. október 30-án délután a nő becsengetett a sértettekhez. Az asszony engedte be őt. Miután a vádlott rátért jövetele okára, arra, hogy pénzt kérjen, az idős nő határozottan elutasította a kérését és távozásra szólította fel.

A vádlott ekkor megragadott egy kalapácsot, és előbb a 81 éves asszonyra, aztán 83 éves férjére támadt, több ütéssel sújtva rájuk.

A sértettek az elszenvedett sérülések következtében életüket vesztették. A nő elhatározta, hogy rablógyilkosság látszatát fogja kelteni, ezért a házban felfordulást rendezett: iratokat, ruhákat és egyéb tárgyakat szórt a földre, fiókokat húzgált ki. Mindössze ezer forint készpénzt talált és vitt magával a házból” - olvasható az ügyészség közleményében.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja nőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport