András, Andor
-3 °C
3 °C

49 ezer Facebook-megosztás és kétnapi keresés után meglett az 1-es villamosról lerúgott kutya

2017.08.11. 12:06

Két nap után meglett az a kutya, amelyet a gazdája mellől – szó szerint – lerúgtak szerdán éjszaka az 1-es villamosról, jelentette be a kutya gazdája a Facebookon. Telefonon közölték vele a jó hírt.

JÖTT A PRIVÁT SZÁMOS TELEFON..ÉS MEGVAN ZOI.. ELŐKERÜLT..VELEM VAN! Ha hazaértünk akkor végre kipihenjük magunkat

– írta a fiatal nő. A posztban bocsánatot kért azoktól a tévéműsoroktól is, amelyekhez elígérkezett. Azt írta, hogy így nem tud elmenni, hiszen mindketten nagyon fáradtak, és muszáj pihenniük.

A lány elmondása szerint a fiú, aki megtámadta őket, 15-17 év körüli volt, és a barátaival utazott. A népligeti megállóhoz érve mellé lépett, és ahogy kinyílt az ajtó, lerúgta a kutyát a villamosról. A fiú tette teljesen érthetetlennek tűnt, a lány szerint legalábbis békésen utaztak a villamoson, és a kutya pórázt, nyakörvet, hámot és szájkosarat is viselt.

A lány első reakciója az volt, hogy ő is belerúgott a fiúba, aki ettől szintén leesett a villamosról. Azt még látta hogy a fiú befutott a parkba, majd a villamos továbbindult. Mire a lány visszaért a népligeti megállóhoz, addigra a kutya már nem volt ott.

Dóra a Facebook-oldalán kérte, hogy segítsenek megtalálni a kutyáját, Zoit, egy 4 éves belga juhászt.

A posztot 49 ezren osztották meg, és több önkéntes csapat is segített a keresésben.

A keresés részleteit is folyamatosan posztolták a Facebookon.  Egy a Liszt Ferenc repülőtéren dolgozó földi kiszolgáló szervezet még 1 millió forint nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki érdemi információval rendelkezik a kutyáról.

Amikor még keresték, azt írta a lány, hogy akinél van a kutya, csak kösse ki valahová és hívja fel őt, ő elmegy az állatért, és nem lesz semmilyen következménye. Valószínűleg ez a felkínált lehetőség adott bátorságot annak, aki hajnalban telefonált.

Úgy tűnik, mostanában nem a legbiztonságosabb dolog az 1-es villamoson utazni. Egy hete egy 25 éves lány, F. Kinga hazafele tartott a munkahelyéről, amikor a Puskás Ferenc Stadion megállónál először egy nő kiabált oda neki, majd a nőt kísérő férfi odalépett hozzá, és teljes erővel arcon ütötte.