Meghalt egy munkás egy Damjanich utcai építkezésen

2017.08.15. 09:25 Módosítva: 2017.08.15. 13:09

Meghalt egy munkás kedd délelőtt Budapesten, a VII. kerületben, értesült a 24.hu. A lap információi szerint a baleset egy Damjanich utcai építkezésen történt.

Az Index megkereste a fővárosi kormányhivatal munkavédelmi hatóságát, ahol megerősítették a haláleset tényét, azonban a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva bővebb tájékoztatást nem adtak az eset körülményeiről.

A rendőrség később annyit mondott a 24.hu-nak, hogy egy 50 év körüli férfi zuhant a földre eddig ismeretlen körülmények között, nyomoznak az ügyben.

Cikkünk megjelenése után két olvasónk is hasonló dolgokról számolt be az ELTE TÓK Kollégiumának felújítása kapcsán. Mindketten szóvá tették, hogy a néhány hete, a gyalogosoknak az utcára felhúzott védőállvány egy tákolmány, ami nem védi meg a járókelőket a lehullott daraboktól. És hasonló szerkezet az is, amiről a munkás kedd reggel lezuhant, egyszerű vas állványzat fa pallókkal, amin se korlát, se védőháló nincs. Egyikük szerint ráadásul a munkásokon soha nem volt sisak.

Egyik olvasónk, aki az utcában lakik, azt írta, hetek óta keresi az építésvezetőt sikertelenül, részben a gyalogosoknak épített átjáró, részben pedig amiatt, hogy a felújítást még hétvégén és este is végezték. Állítása szerint szombat este fél nyolckor azért hagyták abba a bontást, mert kihívta a rendőrséget. Mint írja, sajnálja, hogy nem sikerült leállítaniuk a lakóknak az egész építkezést, mert így talán megelőzhető lett volna ez a tragédia.