Nem érdekli az ügyészséget a fideszes plakátok ügye

2017.08.16. 10:48

Nem indít nyomozást a Fővárosi Főügyészség azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz esetleg mélyen áron alul vásárolt plakáthelyeket Simicska Lajos plakátcégénél a 2010-es választási kampányban, számla nélkül- írja a 24.hu

A Fidesz plakátügyével kapcsolatban az MSZP-s Nyakó István tett följelentést, ugyanis szerinte felvetődik a csalás gyanúja. Mindezt azután tette, hogy a Fidesz és a kormány külön törvényt is hozott arra (talán alkotmányellenesen), hogy a Jobbik és más pártok milyen áron és milyen feltételekkel vásárolhatnak plakáthelyeket a kampányok alatt, mindezt az átlátható pártfinanszírozás nevében.  A Fidesz viszont 2010-ben valószínűleg jóval nagyobb kedvezménnyel kapott plakáthelyeket az akkor még Orbán Viktorral jóban lévő Simicska cégétől, a Mahir Citypostertől, mint idén a Jobbik. 

Az ügyészség szerint viszont nem vetődik fel bűncselekmény gyanúja, 

sőt, már a feljelentés, és a cikk, amire a feljelentés épít, is pontatlan. Az ügyészség szerint "[a] feljelentés és az annak alapját képező cikk olyan feltételezésen alapult, amelyet már az ugyanabban a cikkben hivatkozott számvevőszéki jelentés tartalma is önmagában alapjaiban cáfolt."

A Fidesz korábban azt reagálta a vádakra, hogy a párt Jobbikkal ellentétben minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el és számolt el, amelyet az Állami Számvevőszék minden esetben ellenőrzött és törvényesnek talált, minden ezzel ellentétes állítás pedig hírhamisítás.