Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A helyi roma vezető küldte arrébb a gyerekgázoló autóst

2017.08.16. 19:20

Egy autós elütött egy útra szaladó kétéves gyereket, ezután lincshangulat alakult ki Ópályiban, több mint százan sereglettek össze, rokonok, ismerősök, és elégtételt akartak venni az autóson. A kisfiút életveszélyes állapotban vitték kórházba. A sofőr a baleset után nem sokkal továbbhajtott, és onnan értesítette a rendőröket.

A Hír Tv úgy tudja a polgármestertől, hogy „a helyi roma vezető tanácsolta a sofőrnek, hogy hajtson el”.

„Atrocitás nem történt, mert helyén kezelte mindenki a dolgot. A kisebbségi önkormányzat vezetője megkérte a sofőrt, hogy fáradjon el, nehogy rosszra forduljon a dolog, amit megfogadott, de észnél volt a gyerek nagyon, mert felhívta a rendőrséget, hogy ő azért ment látótávolságon belül, a rendőrök kivonultak, visszament a helyszínre, tehát mindenki tette a dolgát. A kisebbségi vezető, a rendőrség, annyi, hogy abban a pillanatba ott volt egy felfokozott hangulat, de nem történt atrocitás.”