Hétvégenként újra jár az Orczy tér és Zugló vasútállomás között a 72-es troli

2017.08.18. 13:49

A BKK pénteki közleménye szerint szombattól hétvégenként újra Zugló vasútállomás és az Orczy tér között közlekedik a 72-es trolibusz környezetvédelmi okokból. A BKK kísérleti hálózatfejlesztésének része a járat meghosszabbítása, amellyel új, környezetbarát észak-déli és belvárosi közösségi közlekedési kapcsolatot alakítanak ki, bővítve a Városliget és a Terézváros felől a közvetlen eljutási lehetőségeket a belváros több forgalmas csomópontja felé. A trolik a meghosszabbított vonalszakaszt részben felsővezeték nélküli útszakaszon, az Arany János utcától a 9-es busz útvonalán teszik meg, olyan modern buszokkal amelyek több kilométert is képesek megtenni külső áramforrás nélkül. 

A 72-es trolibusz a meghosszabbított szakaszán az alábbiak szerint közlekedik:

Az Orczy tér felé tartó 72-es trolibusz az Arany János utcától a Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út–Baross utca–Kálvária tér–Csobánc utca–Baross utca–Orczy tér meghosszabbított útvonalon halad, érintve a 9-es busz Arany János utca M, Szent István Bazilika, Deák Ferenc tér M, Astoria M, Kálvin tér M, Szentkirályi utca, Harminckettesek tere, Horváth Mihály tér, Muzsikus cigányok parkja, Kálvária tér, majd a 83-as trolibusz Csobánc utca, Orczy út és Orczy tér megállóhelyét.

A Zugló vasútállomás felé tartó 72-es trolibusz az Orczy tér–Baross utca–Üllői út–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Arany János utca útvonalon éri el az Podmaniczky utcát, ahonnan menetrend szerinti vonalán halad tovább. A meghosszabbított útvonal-szakaszon a 72-es trolira a 83-as trolibusz, illetve a 9-es busz Orczy tér, Kálvária tér, Muzsikus cigányok parkja, Horváth Mihály tér és Harminckettesek tere, Szentkirályi utca, Kálvin tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M, Szent István Bazilika és Arany János utca M megállóiban lehet felszállni.

Egy másik közleményben a BKK bejelentette, hogy pótlóbusz jár az 50-es villamos vonalán Budapesten augusztus 26-án és 27-én, valamint szeptember 2-án és 3-án - írja az MTI. 

A pótlást vágányfelújítás miatt rendelték el. Az 50-es pótlóbuszra a 950-es éjszakai autóbusz megállóiban lehet felszállni.