Menesztették a bulinegyed rendőrkapitányát

2017.08.21. 17:01

Annak ellenére, hogy egy hónappal korábban az erzsébetvárosi képviselő-testület elfogadta a VII. kerületi rendőrkapitány 2016-os beszámolóját, az Átlátszó szerint menesztették Kiss Szabolcs alezredest.

Kisst annak ellenére menesztették, hogy a Szövetség az Európai Erzsébetvárosért nevű frakció képviselője szerint szakmai problémák nem merültek fel a rendőrkapitány munkájával kapcsolatban, és őket nem is tájékoztatták erről. A rendőrkapitány beszámolója szerint nem történet szignifikáns emelkedés a kerületben elkövetett bűncselekmények számában, sőt csökkent a betörések és az kocsifeltörések száma.

A bulinegyeddel kapcsolatban azonban egyre több panasz érkezik a drogterjesztés növekedésére, és azt Kiss is elismerte, hogy a tavalyi számokhoz képest több terjesztőt és használót fogtak el.

Az utóbbi időben egyre hangosabban tiltakoznak a helyi lakok a bulinegyedben kialakult, sokszor tarthatatlan állapotok miatt, ezért nemrég tüntetést is szerveztek az élhetőbb Erzsébetvárosért, illetve a sokakat zavaró beer bike-ok sem akadályozhatják már a forgalmat a kerületben. A bulinegyed problémája azért is érzékeny téma, mert a turisták tavaly 6,6 milliárd forinttal tették gazdagabbá a magyar államháztartást.