Mi bőgjön a Pilisben, szarvas vagy raliautó?

2017.08.23. 06:37 Módosítva: 2017.08.23. 15:13
Együtt bőgnének a versenyautók a szarvasokkal szeptember 1-jén és 2-án a Pilisben: akkorra kért engedélyt raliverseny rendezésére egy cég. A helyiek tiltakoznak, mert a rossz útvonalkijelölés miatt hosszabb időre el lennének vágva a külvilágtól.

Tiltakozik a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány az ellen, hogy az érintettek háta mögött engedélyeztessenek egy raliversenyt a Pilisben. A szervezet szerint az útvonal összeállításakor nem voltak tekintettel a közút használatával kapcsolatos közérdekre, a menetrendszerű járat megszüntetését, a kiránduló útvonalak lezárását tervezik, illetve a természeti értékek védelmére, ugyanis a versenyt a szarvasbőgés idején kívánják lebonyolítani.

A Kelet-Autó Sport Kft. augusztus 1-én kérelmezte a Pest Megyei Kormányhivataltól, hogy autóversenyt rendezhessen a Visegrád-Szentendre, Pilisszentlászló-Lepence, Pilismarót-Esztergom, Esztergom-Dobogókő útvonalon szeptember 1-én délután, este, illetve szeptember 2-én egész nap.

A verseny lebonyolítására NATURA 2000 területen, védett természeti területen, erdészeti úton továbbá közúton kerülne sor. A környezetvédelmi engedélyeztetés még folyik, ezért a helyiek még bíznak abban, hogy a versenyt meg tudják akadályozni.

A tiltakozáshoz csatlakozott a dobogókői szálló is, ahol a hétvégén nagy létszámú konferenciát tartanak, valamint több szálláshely, mert a verseny korlátozná a vendégeik mozgását.