Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

93 éves férfit támadtak meg paprikaspray-vel, aztán ő is elővette a sajátját

2017.08.24. 10:20

Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves férfi és egy 16 éves lány ellen, akik tavaly augusztusban ki akartak rabolni egy idős férfit Miskolcon.

A két vádlott és a velük együtt lévő 11 éves fiú tavaly augusztusban a belvárosban sétáltak, amikor a  város főutcáján felfigyeltek a 93 éves férfira. A lakásáig követték.

A kapu előtt körbevették, ahol a 11 éves gyerek megkérdezte tőle a pontos időt. Amikor az idős ember az órájára nézett, a férfi a gázsprayvel az arcába fújt.

Végül azonban nem tudtak elvenni tőle semmit, mert a férfi segítségért kiáltott és ő is elővette a zsebében lévő paprika spray-t, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség a 26 éves férfi és a 16 éves lány ellen  csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.  A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be. Az ügyészség a 26 éves férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, a fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.