Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A földművelésügyi tárca sem támogatja a pilisi raliversenyt

2017.08.24. 16:59

A Földművelésügyi Minisztérium nem támogatja azt a tervezett raliversenyt, amelyet szeptember elsején és másodikán a pilisi hegységben kívánnak megtartani, áll a tárca közleményében.

A természetvédelmi területeket - köztük NATURA 2000-es területet is - érintő autóverseny megzavarhatja a védett területek élővilágának mindennapi életét, komoly károkat okozhat a felbecsülhetetlen értékű növény- és állatvilágban. A Földművelésügyi Minisztérium ugyanakkor arra is felhívja a szervezők figyelmét, hogy a verseny tervezett időpontjában a pilisi hegységet több tízezer természetjáró, turista, vendég és látogató keresi fel, akiknek aktív pihenését, kikapcsolódását kifejezetten zavarhatja a rali verseny.

Mint arról beszámoltunk, a helyiek tiltakoznak a verseny ellen, mert a rossz útvonalkijelölés miatt hosszabb időre el lennének vágva a külvilágtól.

Az ügyben kerestük a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget is, mi lesz a versennyel, válaszukat várjuk.