Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek a férfi ellen, aki két évig élt anyja mumifikálódott holttestével

2017.08.24. 12:26

Alfred Hitchcock híres Psycho című filmjét idézi fel az a dunakilit eset, amelyben most fejezte be a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kiderült ugyanis, hogy egy dunakiliti férfi közel két évig lakott egy fedél alatt édesanyja holttestével. A rendőrök tavaly találtak egy mumifikálódott holttestet egy dunakiliti családi házban. A Kisalföld szerint a rendőrök az elhunyt asszony holttestét a ház pincéjében, két kanapé között a földön találták meg.

Az asszony fia 2014 óta élhetett együtt édesanyja földi maradványaival. A lap szerint a férfi azért nem jelentette be édesanyja halálát, mert félt, ha kiderül, hogy meghalt, neki el kell költöznie a lakásból, azonban nem volt hová mennie. Tehát eljátszotta, hogy az anyja életben van, akárcsak Norman Bates a Psychóban. (A párhuzam azonban csak eddig tart.)

A Kisalföld megkérdezte a férfi szomszédjait, akik semmit sem sejtettek a dologból. A harmincöt éves férfit rendes, dolgos emberként írták le. Az asszony halála azért nem tűnt fel senkinek, mert a nő zárkózott volt, és a férje halála után megszüntette a kapcsolatot a külvilággal.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség gondozási kötelezettség elmulasztása miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyészség szerint az elhunyt asszonyt háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve pszichiátriai kezelés alatt is állt. Folyamatosan romló fizikai állapota alapján pedig egyértelműen gondozásra szorult, mely a vele élő fia kötelessége lett volna.

A hatóságok korábban emberölés ügyében folytattak nyomozást, ám az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették.