Az 5 legbrutálisabb ellenzéki hír a héten

2017.08.25. 11:51

1. A Liberálisok az egyedül indulásra is felkészülnek

„Azért, hogy minden eshetőségre fel legyünk készülve, egy ideje már zajlik a jelöltállítás az egyedül indulás esetére. Sermer Ádám országos szervezőként eddig is nagyban hozzájárult ehhez az építkezéshez, ezután pedig kiemelten dolgozik azon, hogy mielőbb véglegessé váljon annak a 106 embernek a köre, akik egyedüli megmérettetés esetén büszkén vállalják a liberális képviseletet" - írják a liberálisok.

De senki ne kapjon a szívéhez, annyira azért nem gondolja komolyan Fodor Gábor sem, a közleményük néhány mondattal arrébb már arról szól, hogy természetesen nagy ellenzéki közös indulásban bíznak.

2. Újra van FKGP, 2018-ban kormányzásra készülnek

Lezárult a kisgazdák körüli jogvita, a párt főtitkára, Márkus János a HírTv Egyenesen című műsoránakvolt a vendége, és önbizalommal telt boldogságtól mosolyogva beszélt arról, hogy 2018-ban kormányzásra készülnek: "kormánypártként fogjuk megvalósítani a programunkat". Bort, búzát, békességet!

3. Újra van FKGP és Herényi Károly a kommunikációs vezető

Az egykori MDF-es Herényi Károlyt választotta a Független Kisgazdapárt a szervezet kommunikációs vezetőjévé, a párt főtitkára szerint azért, mert Herényi nagy tudású ember. Herényiről az elmúlt három hír a következő volt az Indexen:

  • Jogerősen bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett kényszerítésben Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusokat az UD Zrt.-üggyel összefüggésben folyó büntetőügyben
  • Az egyik legvadabb ellenzéki próbálkozás vitán kívül a DEKA volt (Trilógiánk: első rész, második rész, harmadik rész), Herényi Károlyt a DEKA első ülésén a Jövőkép munkacsoport élére választották.
  • Merevedési problémák elleni készítményeket árult több volt MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es politikus is, köztük Lamperth Mónika volt belügyminiszter és Herényi Károly az MDF egykori politikusa is. Később a GVH 6 milliós bírságot osztott ki, mert valótlanságokat állítottak a termékkel kapcsolatban.

4. Csupán csak 106 egyéni jelöltet keres az Apostoli Királyság kormányzója

Borbély József, a magát apostoli magyar kormányzónak nevező pártelnök csodálatos hirdetést tett ki Facebookjára: „Figyelem! Képviselő jelölteket keresünk mind a 106 választókerületben a 2018-as választásokra. Jelentkezni az önéletrajz megküldésével lehet a kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu címre. Az önéletrajz kitöltendő formanyomtatványt hamarosan közé tesszük. A TEMPO Párt színeiben kell a jelölteknek indulni. Jelentkezési határidő 2017. szeptember 15."

Borbély 2012-ben arról beszélt, hogy ő volt a Tiszta Energiával Magyarországért párt elnöke, mígnem 2009. június 13-án hajnalban arra ébredt, hogy „Magyarország királyság”. Borbély azt is elmondta, hogy a királyságnak ő lett az „önkéntes kormányzója”. 2011. november 11-én véget ért a kettős hatalom időszaka, a Kormányzó visszahelyezte jogaiba az Apostoli Magyar Királyságot, Orbán Viktor pedig azóta nem más, mint egy amúgy is illegitim párt elnöke.

5. Még mindig él az Elégedetlenek Pártja, és a választásra készül

Az ország legeslegjobb nevű pártja, aminél a világon nincsen nagyobb néppárt (mutassanak egy elégedett embert!) újra aktív. Egészen konkrétan egy 2015-ös posztot osztottak meg a héten, ami továbbra is aktuális: várják a tenni akaró országgyűlési és önkormányzati képviselőjelöltek jelentkezését.