Tarlós: A holland nagykövet meghatározhatatlan identitású bárokból üzengetett nekem

2017.08.25. 15:02

A mai Budapestinfón a HírTv kérdezett rá Tarlósnál, mit szól a távozó holland nagykövet kemény, kormányt kritizáló interjújához, illetve az ezt követő fejleményekhez. Felidézték, hogy Tarlósnak volt már egy üzengetős konfliktusa Gajus Scheltemaval, amikor a holland nagykövet Vitézy Dáviddal közösen kritizálta a fővárosi közlekedést.

Tarlós azt mondta válasza elején, hogy nem akar kategorikus véleményt nyilvánítani egy olyan emberről, akivel nem találkozott, majd úgy folytatta:

„Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy ez a nagykövet, ez nem szokványos diplomáciai feladatokat látott el, és nem szokásos diplomata-magatartást tanúsított, hiszen olyan helyekről, olyan üzengetésekre ragadtatta magát, ami nem tudom, mióta szokásos egy nagykövet esetében.

Mert hogy egy meghatározhatatlan identitású bárból üzengessen fővárosi közlekedésszervezési problémák ügyében Budapest főpolgármesterének, hát valami oka van, hogy a körülbelül 150 nagykövet közül soha senkinek nem jutott az eszébe, kivéve őt.

Tarlós szerint a nagykövet más ügyekben is szokatlan magatartást tanúsított, és ezek miatt nem volt tőle elragadtatva, és krokodilkönnyeket sem hullajt a távozása miatt. Majd megismételte, hogy fővárosi kompetenciájú ügyekben bárokból üzengető nagykövetekkel nem találkozott még korábban. 

Itt tudja meghallgatni a főpolgármestert:

Tarlós Isván a holland nagykövetről


  • Tippek
  • Hírek