Két huszonéves fulladt a vízbe Siófokon

2017.08.26. 16:31

Megtalálták annak a két huszonéves férfinak a holttestét, akik szombat délután ugrottak a vízbe vízibiciklijükről Siófokon.

A tragédia a parttól 250 méterre történt, már a bójasoron túl, ahol a derékig érő víz hamar 2-2,5 méteresre mélyül – mondta a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője (VMSZ), Tar Mihály.

A VMSZ az Országos Mentőszolgálat hívására érkezett a siófoki Isztria Sétány előtti területre, ahol búvárszolgálattal, szonár segítségével két óra alatt sikerült megtalálni a holttesteket, miközben párhuzamosan  önkéntesekkel, csatárláncban is keresték az áldozatokat, a sekélyebb vízben.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, sem azt, hogy az áldozatok tudtak-e úszni, de nem kizárt, hogy nem számítottak rá, hogy a bóják után ennyire hirtelen mélyül a víz a déli parton általában hosszasan sekély medrű tóban. 

A marások balatoni déli partra jellemző felszín alatti képződmények, a vízáramlás és a jellemző északnyugatias szél miatt alakulnak ki a part felé torlódó felszíni hullámok és a felszín alatti visszaáramlás következtében. A parttól 30-100 méter távolságban van, de előfordulhatnak, ennél messzebb is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport