Molinókkal és maszkos emberekkel támadták le Putyint

2017.08.28. 17:42

Putyin is szembesülhetett azzal a dzsúdó-vb helyszínén, hogy milyen színes az ellenzéki térfél Magyarországon. Három párt aktivistái is megbújtak a nézőtéren, majd elkezdték az akciójukat amikor az orosz elnök megérkezett, hogy Orbán Viktorral beszélgetve megtekintse a versenyszámokat.

Szigorúan ábécé sorrendben:

  • Együtt: Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke és a párt aktivistái "Nem leszünk orosz gyarmat!" feliratú molinót feszítettek ki, amikor Putyin megjelent a nézőtéren. Utána rendőrök és biztonsági őrök kivezették őket. A közleményükben azt írták, hogy az épületen kívül is kifeszítették a molinót, erre igazoltatni kezdték őket. Itt közvetítették videón az egészet.
  • Momentum: Úgynevezett gay clown maszkban és "Hajrá szólásszabadság! hajrá magyarok!" feliratú tiltakoztak néhányan, de kivezették őket. A maszk a szólásszabadság jelképe lett Oroszországban, miután betiltották. Itt láthatja a videójukat. 
  • Párbeszéd: "Hajrá, magyarok, Putyin, takarodj!" feliratú molinót feszítettek ki a nézőtéren. A Párbeszéd videóját pedig itt találja.

Úgy tudjuk, a biztonsági emberek minden tiltakozót kivezettek a nézőtérről.