Putyin elégedett a kétoldalú kapcsolatok alakulásával

2017.08.28. 17:12

Elégedett a gazdasági kapcsolatok alakulásával Vlagyimir Putyin, aki Orbán Viktorral találkozott hétfőn a cselgáncs-világbajnokság budapesti helyszínén.

„Örülök, hogy egy sportrendezvény helyszínén beszélhetek a kétoldalú kapcsolatokról. A nehézségek ellenére jól alakulnak a gazdasági folyamatok. Tavaly volt egy kisebb, kilenc százalékos csökkentés a kereskedelemben, az idei év első félévében viszont a 27 százalékot is elérhette a növekedés – idézte a Ria Novosztyi Vlagyimir Putyint. Putyin örömmel konstatálta, hogy a magyarországi orosz beruházások elérték az 1,5 milliárd dollárt.

A magyar kormányfővel folytatott megbeszélésen az orosz elnök arról is biztosította a magyar felet, hogy Paks 2 orosz finanszírozása garantáltan biztosítva van. „Dolgozunk a nagy projekteken, az energetika területén is. Ami a paksi beruházás finanszírozását illeti, ez biztosítva van – 12 milliárd dollár. A következő év elején már megkezdődhetnek a munkálatok a helyszínen” – mondta Putyin, 12 milliárdos orosz finanszírozásról beszélve.  • Hírek
  • Megtakarítás