Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Kilenc nap alatt 81 embert állítottak elő a rendőrök a Stadionoknál

2017.08.29. 13:59

Nagy volt a rendőri készültség múlt hét csütörtökön délelőtt az 1-es villamos vonala mentén. A rendőrök a Puskás Ferenc Stadionnál gyűltek össze, a fokozott rendőri jelenlét pedig feltehetően az utóbbi hetekben a környéken történt atrocitásokra adott válasz:

  • Augusztus elején egy nőt megvertek a villamoson.
  • Egy héttel később lerúgtak egy kutyát a gazdája mellől.
  • Egy hete egy holttestet találtak a stadion közelében, és a rendőrség közölte, hogy új pszichoaktív anyag miatt indított nyomozást a rendőrség, miután a mentők több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba. (Bár magáról a halottról később kiderült, hogy nem kábítószer miatt halt meg.)
  • Egy nappal később egy dílert is őrizetbe vettek a közeli Hős utcában.

A Zoom.hu meg is riportozta a fokozott rendőri jelenlétet: akkor voltak a helyszínen, amikor kutyás rendőrök járták végig a Hős utcai házakat, és kamerákat szereltek a rendőrök a környező oszlopokra. Két nappal korábban pedig a 24.hu járt a Stadionoknál, és nézte meg, milyen 10-12 fős társaság zaklatja az állomás környezetét.

Kérdéseket küldtünk akkor a rendőrségnek, azt szerettük volna megtudni, tényleg fokozott rendőri jelenlét van-e a Stadionoknál, hogy ez pontosan mit jelent: hány rendőr, mikor, meddig, mit csinál, hogy a jelenlét összefüggésben van-e az elmúlt hetek történéseivel, hogy tisztában van-e a rendőrség a problémás helyzettel, illetve, hogy milyen eredményeket sikerült eddig elérni. A választ most, 29-én küldték meg, ebből kiderül:

  • Az említett területen, az 1-es villamos Stadionok megállójánál, a busz-pályaudvarnál, illetve a Hős utca környékén állandó rendőri jelenlét van.
  • A fokozott jelenlét valóban az elmúlt időszak erőszakos, illetve kábítószerrel összefüggő eseményei miatt van.
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2017. augusztus 20-tól 29-ig a Stadionok és a Hős utca által határolt környékről összesen 81 főt állított elő.
  • Az előállított személyek közül 45 esetben indult büntetőeljárás. 43 esetben kábítószer-birtoklás, 2 esetben pedig kábítószer-kereskedelem miatt.