Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Megjött az új holland nagykövet

2017.09.01. 13:42

Megérkezett Budapestre Hollandia új nagykövete, René van Hell, vette észre a 24.hu a nagykövetség Facebook-oldalán. Linkedin-profilja szerint René van Hell az amszterdami egyetemen végzett, korábban több minisztériumban is dolgozott. Hollandia washingtoni nagykövetségén gazdasági igazgató volt.

Elődje, Gajus Scheltema a 168 Órának azt mondta, hogy a muszlim terroristák ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány. 

Szijjártó Péter külügyminiszter az interjú megjelenésekor még csak annyit mondott, „reméljük, hogy gyorsan hazamegy”, másnap viszont már keményebb reakciót adott a magyar külügy. Szijjártó konzultációra hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet.

A hadüzenettel felérő magyar lépés mögött valójában lehet, hogy nem is a terroristás párhuzam áll. Hanem, hogy a nagykövet jelezte, támogatnak néhány civil szervezetet, olyanokat is, amik kritikusak a kormánnyal. Erről itt olvashat többet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?