Itt a jobbik válasza a Fidesz nyugdíjasozására

2017.09.01. 19:14

A Jobbik pénteken "mintegy félszáz fővel" megalakította a párt saját nyugdíjas tagozatát.  Az alakulóülésen ott volt Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, aki beszélt is néhány szót a párt közleménye szerint. A tagok Makai Tibort választották a szervezet elnökévé.

A Jobbik nem tagadja, hogy a nyugdíjas tagozatának megalakulására erősen hatással volt "a kormány telefonos gyűlöletpropagandája, lévén az nem csak a Jobbik nyugdíjas tagjait, de a korábban pártoktól független, nyugdíjaskorú honfitársaink széles tömegeit is aktívabb közéleti szerepvállalásra sarkalta" - írja közleményében a párt.

A kormány augusztus elején indított "felvilágosító kampányt" a nyugdíjasoknak, a bejelentkező hang pedig arról beszélt, hogy Vona Gábor nyugdíjasokat sértő és gyalázó kijelentéseket tett. Vona persze nem tett ilyet, pontosabban nem általában beszélt a nyugdíjasokról, hanem azt mondta, hogy a kormány gyűlöletet szít a nyugdíjasok körében, aminek olyan következményei vannak, mint például Tusványoson, ahol egy, a miniszterelnökkel szemben tüntető nőt rángattak a földre és tapostak meg, majd Vona egyik fórumán "egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas (...) húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt."

Ezután ment Vonának a kormánygépezet. A Jobbik közleményében azt írja, hogy a "szervezet célja ajánlásokat megfogalmazni a Jobbik nyugdíj- és idősellátási politikájának folyamatos aktualizálásához, emellett közéleti fórumok és szabadidős programok szervezésével közösségépítő feladatot is el kíván látni."