Jolán
2 °C
4 °C

Itt a jobbik válasza a Fidesz nyugdíjasozására

2017.09.01. 19:14

A Jobbik pénteken "mintegy félszáz fővel" megalakította a párt saját nyugdíjas tagozatát.  Az alakulóülésen ott volt Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, aki beszélt is néhány szót a párt közleménye szerint. A tagok Makai Tibort választották a szervezet elnökévé.

A Jobbik nem tagadja, hogy a nyugdíjas tagozatának megalakulására erősen hatással volt "a kormány telefonos gyűlöletpropagandája, lévén az nem csak a Jobbik nyugdíjas tagjait, de a korábban pártoktól független, nyugdíjaskorú honfitársaink széles tömegeit is aktívabb közéleti szerepvállalásra sarkalta" - írja közleményében a párt.

A kormány augusztus elején indított "felvilágosító kampányt" a nyugdíjasoknak, a bejelentkező hang pedig arról beszélt, hogy Vona Gábor nyugdíjasokat sértő és gyalázó kijelentéseket tett. Vona persze nem tett ilyet, pontosabban nem általában beszélt a nyugdíjasokról, hanem azt mondta, hogy a kormány gyűlöletet szít a nyugdíjasok körében, aminek olyan következményei vannak, mint például Tusványoson, ahol egy, a miniszterelnökkel szemben tüntető nőt rángattak a földre és tapostak meg, majd Vona egyik fórumán "egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas (...) húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt."

Ezután ment Vonának a kormánygépezet. A Jobbik közleményében azt írja, hogy a "szervezet célja ajánlásokat megfogalmazni a Jobbik nyugdíj- és idősellátási politikájának folyamatos aktualizálásához, emellett közéleti fórumok és szabadidős programok szervezésével közösségépítő feladatot is el kíván látni."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?