Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szilviát négy megállóban sem engedték fel az utolsó buszra

2017.09.01. 08:51

A 27 éves Szilvia augusztus 19-én este szeretett volna hazajutni az utolsó 55-ös buszjárattal a Közvágó­hídról, de ezt a sofőr megakadályozta - írta meg a Bors.  A busz a menetrend szerinti időnél hét perccel hamarabb ért a megállóba, ezért Szilvia csak a túloldalról látta, ahogy elmegy előtte. Az utolsó 1500 forintjából megkért egy taxist, hogy érje utol. "Már 1800-nál járt a taxióra, amikor elértük a buszt, aminek a sofőrje – annak ellenére, hogy a taxi elé állt, én pedig kopogtattam az ajtaján – egyszerűen továbbhajtott" – mesélte a Borsnak a nő.

A következő megállóig jószántából vitte el a taxis, de a buszos szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire odaszaladt, már mehessen tovább. A kedves taxis elvitte még egy megállót, de ott sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Szilvia beállt a busz elé, de a buszos rányomta a gázt, ha nem ugrik el, elütötte volna. A buszos tudta, hogy a nő nem tud máshogy hazajutni, mert az ő járata az utolsó. Végül hazavitte a taxis, akit otthon kifizetett Szilvia. A nőnek ráadásul másnap reggel hatkor indult a repülője külföldre.

Szilvia panaszlevelére augusztus 30-án reagált a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt. A válaszlevélből kiderült, hogy a munkáltatói eljárás után menesztették a vétkes alkalmazottat.

„A kamerafelvételek sajnos igazolták a panaszát, ezért munkáltatói eljárást indítottunk az autóbuszvezetővel szemben, ennek következményeként a továbbiakban nem teljesíthet szolgálatot menetrend szerinti járatainkon” – közölte a Volánbusz. Az eset során felmerült taxi költségét a számla másolatának fejében megtérítik.