Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vészesen közeledik a nyárzáró hidegfront

2017.09.01. 12:14

Délutántól hidegfront érkezik csapadékkal, széllel és több fokos lehűléssel, véget ér a nyári idő - írja az Időkép. Közép-európai radarképükön délelőtt 11 körül már az látszott, hogy Ljubljanát is elhagyta a nyárzáró hidegfront, ami a nyugati határ felé közelít.

radar.gif
Fotó: Időkép

A lassan mozgó, hullámzó hidegfront hétfőig marad Magyarországon, több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. 

wrf20170901szel.gif
Fotó: Időkép

A front hatására a Dunántúlon már pénteken lesznek záporok, zivatarok, és az északnyugatira forduló szél is feltámad, máshol viszont még a napsütés fog dominálni. Nyugaton 25-28 fok körül, az ország többi részén még 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

wrf20170901radar.gif
Fotó: Időkép

Záporos, zivataros hétvége jön

Szombaton eleinte elszórtan, késő délutántól a délnyugat felől erősen megnövekvő felhőzetből már sokfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. A Dunától keletre a nyugati, délnyugati, a Dunántúlon az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatar idején erős, viharos lökések. Megkezdődik a lehűlés: a Dunántúlon már csak 19-25, a Dunától keletre még 26-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Mindenhol mérséklődik a felmelegedés, többfelé a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet.

Hétfőn folytatódik a szeles, keleten, északkeleten eleinte csapadékos idő, de nyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A tartósan felhős, eleinte esős keleti, északkeleti tájakon 20 fok alatt maradnak a maximumok, de máshol sem lesz melegebb 21-23 foknál. Beköszönt a kora ősz.