Már attól kiborult egy magyar falu, hogy ott járt egy (!) külföldi

2017.09.04. 06:27

Ma kezdi meg üdülését az első hét-nyolc menekült, akik a Migration Aid segélyszervezet szervezésében egy-két hétre utaznak a Balatonhoz – tudta meg a Magyar Nemzet Siewert Andrástól, a segélyszervezet igazgatósági tagjától.

eh (9)
Fotó: esztergalyhorvati.hu

A Magyar Nemzet információi szerint a Keszthelytől délnyugatra fekvő, Zala megyei Esztergályhorvátiban kapott a szervezet felajánlást a tábor kialakítására egy osztrák orvosnőtől. (Ez a falu a Kis-Balaton mellett van.) 

A helyiek rettegnek a migránsoktól, legalábbis ez derül ki a település polgármestere, Rékasi Csabáné szavaiból. A polgármester szerint a helyiek hétköznapjait már az is felkavarta, 

amikor egy külföldi átutazóban járt a faluban.

Rékasi szerint a falu egy emberként fog majd össze az ellen, hogy oda menekültek menjenek üdülni. A polgármester szerint  az indulatokat az ismeretlentől való félelem táplálja, mivel a helyiek nem tudják, hogy pontosan mivel kell számolniuk.  

A polgármester szerint egyelőre nem készülnek semmivel a menekültek érkezésére, de a polgármester nem zárta ki, hogy valamilyen tiltakozást is szervezhet lakosok egy csoportja. Ő mindenesetre a falu lakóinak érdekét minden körülmények között képviselni fogja, ugyanakkor elmondta, „fontos a migránsok életét is helyrehozni”, hogy az őket ért eseményeket kiheverjék.  • Hírek
  • Csok