Erzsébet
1 °C
4 °C

Megvan az LMP miniszterelnök-jelöltje

2017.09.04. 19:33
Szél Bernadett az ATV Egyenes beszéd című műsorában bejelentette: őt jelölik az LMP miniszterelnök-jelöltjének.

Szél Bernadett 2014-ben már majdnem miniszterelnök-jelölt lett, ám az LMP végül úgy döntött, hogy nem neveznek meg miniszterelnök-jelöltet, mert "ellenzéki szerepre készül a párt". De ha jelöltek volna, akkor Szél Bernadettet jelölték volna.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az LMP saját jelöltekkel és listával indul a 2018-as választásokon, a miniszterelnök-jelöltjük személyéről azonban ez idáig nem nyilatkoztak.

Szél Bernadett az ATV-ben azt mondta: az országos elnökség támogatja a miniszterelnök-jelöltségét, hogy a végleges döntést a kongresszus fogja meghozni.Hozzátette: az ellenzék teszetosza politizálása tette fel az i-re a pontot, tartott attól, ha nem lép, akkor elúszik a jövő évi választás. „Érzem magamban az erőt, az eltökéltséget és az elkötelezettséget is” – mondta az LMP társelnöke.

„A férjem – ahogy eddig is – most is mindenben támogat, mert ő is változást és rendet szeretne” – fogalmazott a politikus, aki szerint a 2018-as választás még nincs lefutva.

Szél Bernadett az adásban vitára hívta a miniszterelnök-jelölteket. „Akár ebben a stúdióban, hozzunk ide székeket, nem füstös szobákban kell ezeket a dolgokat megbeszélni” – fogalmazott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?