Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új iskolát és sportcsarnokot adtak át Dunakeszin

2017.09.04. 11:12

Új iskolaépületet és sportcsarnokot adtak át hétfőn Dunakeszin, a beruházás 4,6 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg. Az iskolaépület alapterülete 8510 négyzetméter, míg a sportcsarnok több mint ezer négyzetméteres, mintegy ötszáz néző befogadására alkalmas. Az épületet a legkorszerűbb energetikai rendszerekkel szerelték fel. 

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Dunakeszi Szent István Általános Iskola új épületének tanévnyitóval egybekötött átadási ünnepségén elmondta: ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért is fontos, hogy új, korszerű épületet adhatnak most át. Az iskola épülete új, de maga az intézmény már 120 éves.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a kormány elindított egy 80 milliárdos programot, amelyből 500 iskola újulhat majd meg.

Tuzson elmondta, hogy ebben az évben öt új iskolát adnak át, ezek egyike a dunakeszi iskola épülete. Azt is mondta, hoy a közeljövőben egy új tanuszoda is épül a Pest megyei városban, valamint megkezdődött a 2-es és 2A út összekötő útjának építése, és egy körgyűrű fog megvalósulni. Beszélt a vasúti közlekedés további fejlesztéséről is, amelynek nyomán Budapest és Dunakeszi között emeletes motorvonatok fognak közlekedni.