12 üzletbe tört be, de csak összesen 60 ezret tudott lopni

2017.09.05. 07:34

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki Budapesten összesen 12 üzletbőllopott pénzt és élelmiszert - jelentette a Police.hu.

A 64 éves budapesti H. Jakab 2017. január 23-a és 2017. február 14-e között Budapest több kerületének – IV., X., XIII., XIV., XV., XVIII. és XIX. kerület – különböző üzletébe, büféjébe és pékségébe tört be.

A férfi általában éjszaka követte el a bűncselekményeket, amikor már zárva voltak az üzletek. Betörte vagy befeszítette az ajtót és ellopta a helyiségekben lévő pénzt, öt estben a kasszával együtt. H. Jakab a 12 bűncselekmény alatt több mint hatvanezer forint készpénzt lopott el.

A férfi 2017. február 14-én befeszítette egy Budapest XV. kerületi pékség ablakát, hogy ellopja a pénztárkasszát és annak tartalmát. A zajra a pékség egyik dolgozója figyelt fel, majd értesítette az üzlet tulajdonosát és a rendőröket, akik a szemtanúk személyleírása alapján a helyszín közelében elfogták az elkövetőt.

A lopások miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.  • Hírek
  • Lakáshitel