Beismerő vallomást tett a borsodnádasdi lány gyilkosa

2017.09.05. 14:59

Beismerő vallomást tett a borsodnádasdi B. Roland, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy meggyilkolta a 17 éves K. Csengét – közölte sajtótájékoztatóján Mecser Tamás ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese. A tájékoztatóról a Magyar Nemzet számolt be.

Mecser az mno.hu szerint azt mondta, hogy kihallgatásán a férfi beismerte, ő tette az eszméletlen fiatal lányt a vizes aknába. Egyelőre orvosszakértői vizsgálatra várnak azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a lány halálát, a feltételezések szerint fulladás, mivel az akna vízzel volt teli.

Az ezredes megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, hogy a fiatal lányra meztelenül találtak rá. Mecser Tamás közölte, nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény, B. Roland egyedül követte el a tettét, nem volt tettestársa, írja az mno. A hatóságok szakvéleményét várják arról is, hogy fogyasztott-e kábítószert a férfi. 

Az ügyről a police.hu is közleményt adottki. Azt írták, emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. Az adatok szerint a gyanúsított 2017. szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szaktanácsadói vélemények alapján a lány halálát fulladás okozta, írták.

Az eset egyéb részleteit a további nyomozati cselekmények és szakértői vizsgálatok eredményei tisztázzák majd. 

Az előzményekről itt írtunk. A 17 éves lány vasárnap tűnt el, édesanyja aznap tett bejelentést a putnoki rendőrségen. A rendőrség, polgárőrség és a tűzoltóság közösen kezdte el keresni, az áldozat holttestére még vasárnap éjfél előtt bukkantak rá Borsodnádasdon. Hétfő este aztán a police.hu közölte, hogy elfogtak egy 20 éves borsodnádasdi férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. 

A Blikk azt írta, hogy K. Csenge holtteste a falu templomának közeléből, egy akna mélyéről került elő. A helyiek azt beszélik, hogy a lány szombaton a barátaival szalonnát sütött a helyi Alsó-tónál, a gyilkosa a szalonnázás után mehetett utána. A Bors szerint viszont egy fiúval indult haza, aki szerelmes volt belé. A lap szerint a lány még élhetett, amikor belezuhant/beledobták az aknába, és ott a felgyülemlett esővíztől fulladt meg. Azt is beszélik a helyiek, hogy fojtogatásnyomok voltak a torkán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport