Jolán
2 °C
4 °C

Újabb emlékművet rongáltak meg Sopronban

2017.09.05. 15:12
Fehér festékkel öntötték le az 1956-os emlékművet. A soproni önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség rongálás miatt nyomoz.

Megrongálták a soproni Széchenyi téren található 1956-os emlékművet ismeretlenek, írja az MTI. A soproni önkormányzat kedden közölte: vélhetően az éjjeli órákban öntötték le fehér festékkel a belvárosban található emlékművet.

Az önkormányzat közleménye szerint

mélységesen elítélik az emlékmű meggyalázását. A városban eddig sem lehetett, és ezután sem lehet büntetlenül emlékműgyalázást elkövetni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt nyomoz. Ennél több információt - a balfi rongáláshoz hasonlóan - a nyomozás érdekeire hivatkozással nem közöltek.

Az '56-os emlékművet az önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából avatta fel tavaly. Borza Teréz szobrászművész alkotásán a kőtömb mindkét oldalán békés emberek bevésett alakjai láthatók, és lyukak, amik a környékbeli drámai sortüzeket szimbolizálják.

Mint ismert, augusztus végén ismeretlenek megrongálták Sopronban a balfi nemzeti emlékhely szoboregyüttesét is, amely a meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosoknak állít emléket. A soprtoni önkormányzat 200 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval tud szolgálni a rongálásról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?