Árpád
-2 °C
3 °C

Rendőröket ütöttek a romanapon

2017.09.05. 00:50

Huszonhárom rendőr vonult ki szombaton a kutasi romanapra, ahol verekedés tört ki a helyiek és a rendőrök között – írta a Sonline.hu. Az erősítést a polgármester hívta ki a Somogy megyei faluba, miután arról értesült, hogy a mulatság két résztvevője a földre tepert és ütlegelt két körzeti megbízottat, akik egy utcán vizelő férfit akartak megbírságolni.

A Kaposvári Járási Nyomozó Ügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy hivatalos személy elleni erőszak ügyében folyik nyomozás. A Somogy megyei ügyészség kedd reggel közölte, hogy három férfit őrizetbe vettek, és gyanúsítottként hallgattak ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

„Én hívtam a megyei főkapitányságot, hogy csináljanak rendet. Nagy erőkkel érkeztek ki, elzavarták az akadékoskodókat, és egy nőt még lehúztak a rendőrökről. Szétoszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény, többeket bevittek a kapitányságra. A tanulság az, hogy tettlegességig nem fajulhat el egy vita a rendőrökkel, legyen az roma vagy nem, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie” – nyilatkozta a polgármester.

A rendezvény egyik résztvevője Facebook-oldalán saját felvételét is közzétette a rendőrök kiérkezéséről:

A Somogy megyei hírportálnak nyilatkozott egy nem helybeli roma kisebbségi képviselő is, aki szemtanúkra hivatkozva állítja, nem verte senki a rendőröket, csak szóváltás alakult ki a bírságolás miatt, mire a rendőrök hasra fektetve bilincsbe verték a kisfia szeme láttára. „Ezután 23 rendőr vonult ki, gumibotot használva tereltek ki mindenkit a teremből.” Elmondása szerint a romanap szervezése sem volt megfelelő, a rossz idő miatt az udvar helyett a kultúrházban volt a mulatság, ahol elég hely sem volt, az illemhely megközelítése sem volt biztosított, ez vezetett a súlyos vitához is a rendőrökkel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?